JAARVERSLAG OVSG 2021-2022

Terwijl corona nog aanwezig bleef in de maatschappij, stelden besturen en hun scholen, centra en academies alles in het werk om het onderwijs voor hun leerlingen en cursisten kwaliteitsvol en veilig te organiseren. Dankzij een grote flexibiliteit en enorme inzet slaagden ze daar ook in.

OVSG benutte de ervaring van de voorbije schooljaren en werkte een optimale, hybride dienstverlening uit: een mix van online en live werking waarin de klant centraal staat. We focusten ook op de essentie van stedelijk en gemeentelijk onderwijs. Wat zijn onze troeven en sterktes? Het antwoord: Leer Lokaal!

Met 145 medewerkers realiseren we de missie van OVSG: het onderwijsproject van steden en gemeenten promoten en ondersteunen.

Wat doen wij precies voor onze leden? Klik op 1 van de 9 tegels voor een kort overzicht van wat onze kernopdrachten voor u, bestuurders, directeurs, teamleden van stedelijke of gemeentelijke onderwijsinstellingen of medewerkers van onderwijsdiensten, betekenen.

Daarnaast is er het vele werk dat u niet ziet, maar dat achter de schermen gebeurt om een klantvriendelijke en deskundige dienstverlenende organisatie te zijn.

Tot slot zijn er de cijfers van 2021-2022. Die tonen onze doelgroepen en kernactiviteiten aan de hand van getallen.

Patriek Delbaere, algemeen directeur OVSG (tot januari 2022)
Walentina Cools, algemeen directeur OVSG (vanaf januari 2022)
Ilse Hillewaert, directeur organisatie
Bruno Sagaert, directeur koepelwerking
Karolien Van Geldre, commercieel-educatief directeur