IT-voorzieningen

01

Nieuwe website met ledenzone

In schooljaar 21-22 werken we met een kerngroep van collega’s en de directie voort aan de ontwikkeling en technische realisatie voor onze online dienstverlening. We zetten een samenwerking op met de Vlaamse Overheid voor de integratie van CSAM en Itsme zodat iedereen vlot en veilig toegang kan krijgen tot de gepersonaliseerde ledenzone van de website.

Voor de technische ontwikkeling van de site gaan we in zee met een externe partner (Glue) die we kiezen na een grondig onderzoek en vergelijking van offertes. Om de migratie van de vele content die OVSG rijk is voor te bereiden, richten we een webteam van collega’s op; de leden ervan krijgen vorming over hoe een site optimaal en klantvriendelijke gestructureerd wordt.

02

Hybride vergaderen mogelijk maken

Door de keuze om hybride te werken, komen er ook meer en meer vragen om hybride te vergaderen in Huis Madou: vergaderingen waarbij sommige collega’s fysiek aanwezig zijn en anderen online volgen. De IT-dienst rust de vergaderzalen uit met de hardware om dat mogelijk te maken. Dankzij videohandleidingen die speciaal op maat van de gebruikers ontwikkeld worden, kunnen de medewerkers hiermee onmiddellijk aan de slag.

03

Heropbouw netwerk Huis Madou

Tijdens de zomervakantie wordt het volledige netwerk in Huis Madou opnieuw heropgebouwd. Hierdoor is het netwerk veiliger, gestroomlijnder en veel performanter waardoor onder andere WiFi voor medewerkers en gasten veel stabieler en sneller is dan voorheen.

04

Uitbreiding interne applicaties

Door de lancering van de nieuwe thematrajecten door OVSGplus zijn er in de backoffice van de webwinkel heel wat wijzingen nodig aan de applicaties. Achter de schermen worden alle applicaties uitgebreid met nieuwe mogelijkheden zodat onze cursisten vlot kunnen inschrijven, hun inschrijvingen opvolgen en hun lesmateriaal en attesten kunnen downloaden.