Huis Madou

01

Huis Madou krijgt label toegankelijk kantoorgebouw

In de loop van het schooljaar krijgen we het mooie nieuws dat Huis Madou, het kantoorgebouw waar naast OVSG ook de Vereniging voor Steden en Gemeenten (VVSG), de Gemeenschappelijke Sociale Dienst Lokale Besturen in Vlaanderen (GSD-V) en nog een paar andere partners gehuisvest zijn, het Inter-label toegankelijk kantoorgebouw A+ verdient. Huis Madou is nog maar het tweede gebouw in Vlaanderen en Brussel dat met die eer gaat lopen.

Lees ons persbericht Huis Madou krijgt het Inter-label voor toegankelijk kantoorgebouw | OVSG

‘Iedereen moet hier kunnen werken en vergaderen’

Collega Kurt licht de aanpassingen toe

02

Nauwe samenwerking met Inter

Bij de renovatie van het Madou Centre tot Huis Madou hebben we sterk ingezet op duurzaamheid en toegankelijkheid. Van bij het begin van het proces werd Inter Vlaanderen betrokken bij de verbouwplannen. De basisidee was dat Huis Madou toegankelijk  moet zijn voor iedereen. De toepassing van Universal Design heeft geleid tot een ontwerp ‘voor allen’. Een hele waaier van grote en kleinere ingrepen maakt dat mogelijk: sanitair voor personen met een beperking, een baliemeubel of koffiehoek waar je met een rolstoel onder kan rijden, voldoende brede doorgangen en vergaderzalen, markeringen op de trap voor personen met een visuele beperking, contrasten op plinten en deuromlijstingen voor personen met een visuele beperking … Al deze zaken hebben meegespeeld in de toekenning van het label.

In september 2022 wordt het label uitgereikt door minister Bart Somers: een trotsmoment voor alle medewerkers in Huis Madou en inspirerend voor alle lokale besturen en onderwijsinstellingen!

taart ten gelegenheid van het behalen van het inter toegankelijkheidslabel