Sport- en openluchtklassen aanbieden

01

Schooljaar
2021-2022

Ook buiten de klasmuren valt voor kinderen véél te leren. Daarom biedt OVSG stedelijke en gemeentelijke basisscholen een uitgebreide dienstverlening aan voor de organisatie van hun sport- en openluchtklassen. De thema’s zijn gevarieerd: bos- of sportklassen of verblijven waarin wetenschappen, expressie, natuurexploratie of cultuur centraal staan.

OVSG verzorgt de administratie vanaf het zoeken naar een geschikte locatie tot de controle van de afrekening. Zo kan de school zich concentreren op een boeiend, prettig en leerrijk meerdaags verblijf met de leerlingen. In periodes waarin corona de kop opsteekt, vraagt dat heel wat administratie op het vlak van verschuiven, omboeken of annuleren. We zoeken samen met de scholen altijd naar de beste oplossing voor de leerlingen en het team.

Getuigenis van GBS De Knipoog uit Ranst die op sportklas ging naar Sport Vlaanderen ‘Netepark’ in Herentals

Door uitstel van onze sportklassen omwille van coronabesmettingen zijn we bij Sport Vlaanderen in Herentals terechtgekomen. Dat beviel ons zo goed dat we vanaf nu in de toekomst altijd onze sportklassen daar wensen te organiseren.
De accommodatie beviel ons heel erg, de ligging is praktisch voor onze school (we kunnen in de toekomst met de fiets), de communicatie verliep heel vlot, het eten was heerlijk en de sportmogelijkheden zijn uitgebreid en goed georganiseerd. Prijs/kwaliteit zeker een aanrader. Wij zijn fan ! ’

activiteiten: gevechtssport, kayakken en boogschieten

02

Cijfers

Ook in het schooljaar 2021-2022 kwamen de meerdaagse verblijven door corona onder druk te staan. Vanaf begin december 2021 tot eind februari 2022 konden kinderen niet op extramuros-uitstap. Daardoor kon een zevende van de geplande sport- en openluchtklassen niet doorgaan.

Voor 2021-2022 waren 155 dossiers aangevraagd:

  • 129 dossiers konden doorgaan, goed voor 5843 leerlingen en 585 begeleiders;
  • 17 dossiers zijn geannuleerd door corona, goed voor 856 leerlingen en 96 begeleiders;
  • 9 dossiers werden geannuleerd om diverse redenen, goed voor 331 leerlingen en 32 begeleiders.